Блог

Уроци по рисуване Видео

05.02.2018, София

Вижте новото ни видео, представящо различните курсове по рисуване, които предлагаме – за кандидатстващи в професионални гимназии или университети в страната и чужбина,  да деца и за възрастни:

Уроци по рисуване

Курсовете се провеждат в предварително уговорен ден и час, който да е удобен за курсистите. Ако имате въпроси по уроците, преподавания материал,  местоположението или други, не се колебайте да се свържете с нас.

 

Знаете ли какво е значението на частните уроци по рисуване?

30.11.2017, София

Обучението е индивидуално или в много малки групи, като второто е за предпочитане. Така може да се чуе и види повече информация, според грешките или напредъка на другите курсисти, да поемеш повече знания, докато работиш и слушаш какво казва преподавателя или коригира по другите рисунки. Това помага още по-бързо да напреднеш и да не допускаш чуждите грешки.

Всеки си има програма, изготвена и съобразена лично за него, целите и времето за подготовка. Включването във вече съществуваща група в уроци по рисуване може да се осъществи по всяко време. Индивидуално, от самото начало се преподава теория на линейната и въздушна перспектива. Но разбирайки в процеса на работа теорията на рисуването, все още не значи, че ще можете да се справяте самостоятелно с рисуването. То е процес, изискващ постоянство и време и е доста трудно само за 2-3 месеца да се усвои, освен ако не се работи по 8 часа на ден. Не оставяй за последния момент подготовката си по рисуване за изпити. Най-успелите в живота се подготвят старателно и достатъчно дълго, осмисляйки и упражнявайки знанията и уменията си по рисуване.

Не само от ученици, кандидатстващи след 7 клас търсят частни уроци по рисуване за профилирана гимназия. Зрелостниците също трябва да се замислят къде ще кандидатстват след 12 клас и да започнат най-късно от 11 клас да работят в това направление, за прием в български или чуждестранен университет. На уроци по рисуване е още по-добре да се запишеш в 10 клас, за да имаш достстъчно време спокойно да се подготвиш, да спазваш почивки и ваканции, за да не се преуморяваш, за да напредваш сигурно, с адаптирани задачи спрямо нуждите и възможностите.

Без допълнителни уроци по рисуване няма как да минат кандидат-студентите по специалност архитектура. Трябва да се изучи перспективата със стабилни основи, за да могат да се справят със сложните форми на изпита, орнаментите, задачите за композиране в цвят и обем, да се развие фантазията и да се отличава изпитната им работа от другите. При тях уроците по рисуване са съсредоточени в овладяване на графичното рисуване, композиция, цветознание, обем. Подходът към всеки курсист е съобразен с неговите потребности и абсолютно индивидуален. Разчита се висока мотивираност в изпълнението на задачите, които се поставят за упражнение в дома, което помага за бързото усвояване на знанията и уменията, затвърждаването им и най-вече за проверка как курсистът се справя самостоятелно и колко е отговорен. Всяка самостоятелна работа се обсъжда, коригира, обясняват се подробно всички грешки при следващото посещение, за да се преодолеят и разберат.

Необходимо време за уроци по рисуване за изпити?

Отговорът зависи от различни фактори – желание, възможности, отговорност, постоянство, трудолюбие; на колко изпита по рисуване ще се яви курсистът, изисквания на учебното заведение др. Например, за специалността архитектура в УАСГ, за която има три изпита, за да е отлична подготовката с умерено темпо, ще са нужни средно 2 учебни години поне веднъж седмично за 3 часа и самостоятелна работа у дома още 2 часа, след получената стабилна основа знания и умения, ще сте готови и за самостоятелна работа в съботните курсове по рисуване в УАСГ, за да изпълнявате целите рисунки за определеното изпитно време и да получите повече от консултациите с преподавателя.

Някои се сещат по-късно, че искат да кандидатстват там и им се налага за една година да се подготвят. Възможно е, но ще са необходими повече уроци по рисуване, повече самостоятелна работа у дома, за да са готови да се включат най-късно през месец май в курсовете на УАСГ.

 

Частни уроци по рисуване или курсове в голяма група?

07.10.2017, София

            Повечето курсове по рисуване в София към училища, школи и университети, са предназначени за много участници – рядко са по-малко от 10 човека, по-често са двойно и повече. Преподавателят няма достатъчно време за да отделя достатъчно индивидуално внимание на всеки курсист. Той дава указания, коригира, но няма време да следи нивото на разбиране на всеки и темпото на усвояване на материала. На подобни курсове се ходи след като са научени и овладени перспективните изменения и светлосенки, за да може курсистът пълноценно да изпълни наложената задача.

            При частните уроци по рисуване до 3-4 ученика в група много по-бързо и лесно се напредва в овладяването на материала, придобиване на нови умения и усъвършенстване. В зависимост от индивидуалността и нивото на начинаещия или напредналия, се отделя много повече лично внимание, ако се налаге се правят се повторения в обясненията и корекции на грешките докато ученикът разбере материала и подобри изграждането – толкова време, колкото му е необходимо за асимилиране и упражнения. А когато са 3-4 човека в група с общи интереси за кандидатстване, те чуват какво се обяснява и на другите, което помага за допълнително разбиране, затвърждаване на материала, нови впечатления за грешките на другите, което обогатява знанията и улеснява работата от предпазване на чутите и видени грешки и на останалите.

            Така след като се посещават частни уроци по рисуване за изпити след 7 или 12 клас и като се научат принципите на перспективата, придобият се умения за поместване на фигурите в листа и изграждането им с необходимата техника и бързина, кандидатът може по желание да отиде на курс към съответното учебно заведение, за да тества изпитната обстановека, да рисува от натура поставените модели, да осъзнава и анализира изискванията и с готовност да ги изпълнява, без да се притеснява, че не разбира нищо от това, което се говори и иска в задачата. Той вижда и сравнява какво могат или не могат другите кандидат-студенти, до къде е нивото им на подготовка, от кои техни грешки може да се вземе почука и да не се допускат, или да може да се предвиди и да не се стига до грешки и поправки, отнемащи изпитно време.

            Общите уроци по рисуване са с по-ниски цени, но за сметка на това и нивото на подготовка е доста по-ниско. Нашите кандидат-студентски курсове по рисуване, както и курсовете за изпити след 7 клас, са съобразени според изискванията на различните университети или професионални гимнации. Учениците може да ги посещават и да се подготвят успешно за кандидатстване и без предварителна подготовка или познания. Курсовете са в София, но са насочени към университети както в София и страната, така и в чужбина. За още по-голямо удобство на курсистите всички курсове по рисуване се провеждат в избрано от вас време – предимство, което курсовете по рисуване в големи групи не предлагат.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS